Sörház

A HELY

SörházA söröző, kialakításának és berendezésének köszönhetően, kiválóan alkalmas arra, hogy nagyobb társaságok együtt hódoljanak a sörivás örömeinek, közösen izgulják végig a kivetítőkön futó meccseket. Ám arra is van lehetőség, hogy egy bokszba behúzódva lelki tanácsokkal lássuk el barátunkat. (Hogy aztán csatlakozzunk a 15 méter hosszú pultnál, vagy a könyöklős asztaloknál mulató díszes társasághoz!)

A KÍNÁLAT

SörházEgy sörház, hatféle csapolt sör. De milyen hat? Nagyon hat! Hat olyan sör, melyből egy is elég lenne ahhoz, hogy vendégeink prémium minőséget élvezzenek. Mi pedig két kiváló cég három-három hordóját verjük csapra minden nap.

Paulaner

A Paulaner Premium Pils sokak számára ismert, és az ínyencek körében is elismert remek sör. De mi nem álltunk meg ennyinél! Ha már sörhas, legyen nagy és gömbölyű! Így került a palettára a Paulaner Hacker-Pschorr Hefe-Weisse búzasöre, melyben nem csak az a különleges, hogy története 1417-ig vezethető vissza, hanem az is, hogy Magyarországon csak és kizárólag nálunk kapható csapolt formában! És akkor itt van még a Salvator nevű barna arany, mely a maga 7,9%-os alkohol tartalmával, selymes ízével szintén bárkit levesz a lábáról.

HBH

A HBH Magyar Serfőzde kínálata pulthoz csapja a legkritikusabb ínyenceket is. Ugyanis ezek a kézműves sörök csak és kizárólag természetes összetevőkből állnak össze. A komló sem a szokásos pellett, hanem préselt toboz, a pasztörizálás és a tartósítószer pedig teljesen felejtős. Ahogy a szakember mondja: „Itt nincs sörgyötrés és vizezés, hígítgatás és siettetés..."

A szűrt HBH mellett természetesen megtalálható a szűretlen testvér is, mely mézesen édeskés, testes és zamatos, illata és zamata a virágos komlóé. A extrém magas komlótartalmú HBH IPA, vagyis az India Pale Ale, a kínálat legkülönlegesebb tagja. Ez a testes sör nagyon gyorsan az ínyencek kedvencévé válik majd!

Palackozott Paulaner portéka

Vannak olyanok, akik maguk szeretik kiengedni a szellemet a palackból. Őket hétféle üveges Paulanerrel várjuk. Ezek külön érdekessége, hogy a Paulaner Sörgyár nem adja ki a saját receptjét más cégeknek. Minden egyes palack az eredeti - 1634-es - receptúra szerint készül Münchenben.

Paulaner Original Münchner Hell (Lager)

A mindenféle adalékanyagtól mentes, csupán vizet, malátát és komlót tartalmazó 4,9%-os sör. És épp ezek miatt nincs mellékíz, CSAK A SÖR dominál, tisztán, de piszkosul!

Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel naturtrüb

Víz, árpamaláta, búzamaláta, élesztő, komló és 5,3% alkohol. De nem csak ennyi. Ezen összetevők olyan elegye, melynek robbanáspontja elég gyorsan bekövetkezhet…

Thurn & Taxis Roggen (rozs)

No, ez a borostyánszínű, rozsmalátából főzött sör, a másik kettővel ellentétben több dolgot is tartalmaz. De csakis hasznosat és jót! Értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, és számos nyomelemet. Aromája fűszeres, alkoholfoka 5%.

A sort négy olyan palackos sör zárja, ahol nem az alkoholtartalom dominál, a sörivónak mégsincs hiányérzete. (Jó, igazából van, de valakinek vezetni is kell a sörözés után!)

Hacker-Pschorr Radler

A maga 2,5%-ával odaver ennek a mezőnynek, ugyanis a Paulaner Original Münchner, a Paulaner Hefe-Weissbier és Paulaner Hefe-Weissbier Zitronen közül egyik sem tartalmaz alkoholt. És mégis klasszisokkal élménydúsabbak, mint az egyéb alkoholmentes sörök!

Itallap megtekintése